Botox Behandelingen

Laat rimpels vervagen en verlicht medische klachten met de Botox-behandelingen van House of Bratz.

Botox behandelingen houden uw huid jeugdig en helpen u uw overactieve spieren te ontspannen.

Hoe werkt Botox?
Botulinetoxine blokkeert de overdracht van prikkels van de zenuwen naar de spieren, waardoor spieractiviteit wordt voorkomen. Botulinetoxine is een eiwit dat in kleine hoeveelheden in een zeer verdunde vorm kan worden geïnjecteerd. Botox wordt op veel manieren gebruikt alhoewel het vooral bekend is door zijn vermogen rimpels te voorkomen. Botox wordt ook gebruikt als anti-transpiratie behandeling. De neurale signalen die de klieren aanzetten tot het produceren van transpiratie worden geblokkeerd, waardoor overmatig zweten wordt gestopt. Botox wordt ook gebruikt voor de behandeling van bruxisme (tandenknarsen/knarsen). Het ontspant de kauwspier, waardoor het klemmen en knarsen van de tanden wordt voorkomen. Botox is ook een nuttige behandeling voor mensen die aan migraine lijden. Het ontspannen van bepaalde spieren in het gezicht kan veel pijn verlichten. Botox wordt niet gezien als ‘alleen’ een verfraaiingsmiddel, maar het is zoveel meer dan dat!

Botox FAQ

Heeft u vragen over onze House of Bratz Botox behandelingen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen (FAQ) hieronder. Staat uw vraag er niet bij, aarzel dan niet om ons te bellen.

Botox is een afkorting van botulinetoxine, een eiwit dat door bacteriën wordt gemaakt en dat de overdracht van zenuwimpulsen naar spieren blokkeert.

Door Botox in de spier te injecteren, wordt de zenuwimpuls die de samentrekking veroorzaakt tijdelijk geblokkeerd. De rimpels worden verzacht of verdwijnen volledig. Het voorkomt de vorming van nieuwe rimpels. Het effect van Botox is niet blijvend. Behandelingen kunnen zonder problemen worden herhaald. Deze injectable wordt als volkomen veilig beschouwd (in handen van een gediplomeerd arts).

U moet minimaal 18 jaar zijn om een House of Bratz Botox behandeling te ondergaan.

Volgens de ‘Wet Individuele Gezondheidszorg’ (Wet BIG), mag iedere arts cosmetische behandelingen uitvoeren. Ook als u niet kiest voor House of Bratz voor uw Botox behandeling, raden we u toch aan een arts te kiezen die is aangesloten bij de NVCG. De NVCG waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen en verbetert deze voortdurend. Artsen die zijn aangesloten bij de NVCG beheersen de nieuwste technieken en zijn op de hoogte van de laatste productontwikkelingen. Daarnaast hebben deze artsen jarenlange ervaring in het uitvoeren van injectables (fillers en Botox). Alle specialisten van House of Bratz zijn lid van de NVCG.

Botulinetoxine is een natuurlijk voorkomend eiwit. Botox blokkeert de zenuwimpulsen, waardoor de spieren zich ontspannen. Het is algemeen bekend dat Botox kan worden gebruikt om rimpels te verminderen of weg te werken, maar Botox kan ook worden gebruikt om medische problemen op te lossen. Zo is een Botox behandeling geschikt voor de behandeling van zweetvoeten of oksels en wordt het gebruikt bij tandenknarsen, migraine en overactieve spieren. Botox zorgt er ook voor dat huidige rimpels niet erger worden. Doordat de spieractiviteit met Botox wordt verminderd, kan de rimpel zich niet verder ontwikkelen. Dit is echter alleen het geval gedurende de werkzaamheid van Botox (3 tot 6 maanden). De behandeling zal herhaald moeten worden om dit effect te behouden.

Botox heeft geen blijvend effect; het is gemiddeld na 3 tot 4 maanden uitgewerkt. Als u herhaaldelijk Botox-behandelingen ondergaat, kan de rimpel die u behandelt zich niet verder ontwikkelen. Daarom kan Botox ook preventief worden gebruikt in de strijd tegen rimpels.

Botox is veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Botox wordt weer afgebroken door het lichaam.

U zult de eerste resultaten binnen 3 tot 4 dagen zien. Ze zullen klein zijn in vergelijking met uw uiteindelijke resultaten, die u binnen 14 dagen na uw behandeling zult zien. Onmiddellijk na de behandeling kunt u een licht prikkelend of verdoofd gevoel ervaren in de injectiezone. Dit is normaal en zou binnen een dag verdwenen moeten zijn.

  • Eerste 4 uur niet plat liggen en bukken
  • Eerste 24 uur niet roken, geen alcohol en niet sporten
  • Eerste 2 weken niet in de zon of naar de zonnebank
  • Eerste 2 weken geen sauna, spa en hamam.
  • Eerste 2 weken geen gezichtsbehandelingen, als laserbehandelingen of peelings
Scroll naar boven
Maak een afspraak

Onderstaande afspraken kunnen alleen telefonisch aangevraagd worden van maandag t/m vrijdag 09:00 – 12:30 en van 13:00 – 16:00

Alle Overige behandelingen, inclusief pakketten, kunt u snel en eenvoudig online boeken via onderstaande links. Bij het niet komen opdagen op uw afspraak hanteren wij een No show fee van €50