Tandenknarsen (bruxisme)

Wordt u wakker met een gespannen gevoel in uw kaak? Het kan zijn dat u tandenknarst of uw kaak klemt terwijl u slaapt! Met de Botox-behandeling tegen tandenknarsen (ook bekend als bruxisme) bent u hier snel van af.

Bruxisme, beter bekend als tandenknarsen of kaakklemmen, ontstaat wanneer uw kaak overactief is doordat de spieren gespannen zijn. Dit kan leiden tot pijn in uw kaak bij het ontwaken, of uw partner kan u wakker maken vanwege het tandenknarsen. De meeste mensen die last hebben van tandenknarsen, weten dat dit ongemakkelijk kan zijn en onnodige risico’s met zich meebrengt voor het gebit en de kaak. Uw vullingen kunnen breken, tanden en kiezen kunnen beschadigd raken en zelfs gapen kan pijnlijk zijn. Met de tandenknarsen Botox-behandeling van House of Bratz kunt u deze problemen aanpakken.

Wat is tandenknarsen/bruxisme precies?

Tandenknarsen, of bruxisme, treedt op wanneer iemand onbewust zijn tanden op elkaar klemt, zowel wakker als slapend. Dit kan leiden tot fysieke pijn en talloze gebitsproblemen, waaronder hoofdpijn, spanning rond de oren en gevoelige tanden. Sommigen breken zelfs hun tanden door tandenknarsen! Bruxisme kan uw leven onnodig moeilijk maken en is voor velen een bron van ergernis.

Waarom knars ik met mijn tanden?

Tandenknarsen kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder stress, angst, slaapproblemen, recreatieve drugs, alcoholgebruik of cafeïneconsumptie. De kauwspier raakt gespannen en overbelast, wat kan leiden tot kaakspanning en andere problemen zoals hoofdpijn en gevoelige tanden.

House of Bratz tandenknarsen Botox-behandeling richt zich op het ontspannen van de spieren die verantwoordelijk zijn voor tandenknarsen en kaakklemmen. Door Botox in de kauwspier te injecteren, verlichten onze specialisten de spanning, waardoor het tandenknarsen stopt.

Het proces van de tandenknarsen Botox-behandeling bij House of Bratz begint altijd met een consult, waarbij uw medische geschiedenis wordt bekeken en de beste behandeling voor u wordt bepaald. Foto’s worden gemaakt van het te behandelen gebied, verdoving wordt aangebracht, en vervolgens wordt Botox geïnjecteerd. De behandeling duurt meestal 10 tot 20 minuten, inclusief het consult.

Hoelang duurt het voordat u het resultaat ziet?

U zult de eerste subtiele veranderingen binnen 3 tot 4 dagen merken, en het eindresultaat is binnen 14 dagen zichtbaar. Na de behandeling kunt u een licht prikkend of gevoelloos gevoel ervaren, wat normaal is en binnen een dag verdwijnt. Het effect van de behandeling houdt meestal 3 tot 6 maanden aan, waarna u de behandeling kunt herhalen voor langdurige resultaten.

Wat te doen na de behandeling?

We adviseren u om gedurende de eerste 4 uur niet plat te liggen of te bukken, geen alcohol te drinken, niet te roken en geen lichaamsbeweging te doen. Blijf 2 weken uit de zon en vermijd sauna’s, spa’s en hammams. Ook wordt het afgeraden om gedurende de eerste 2 weken gezichtsbehandelingen zoals laserbehandelingen of peelings te ondergaan.

The House of Bratz tandenknarsen Botox behandeling is het antwoord op uw probleem.

Boek uw afspraak online of bel. Onze House of Bratz specialisten helpen u graag!

Scroll naar boven
Maak een afspraak

Onderstaande afspraken kunnen alleen telefonisch aangevraagd worden van maandag t/m vrijdag 09:00 – 12:30 en van 13:00 – 16:00

Alle Overige behandelingen, inclusief pakketten, kunt u snel en eenvoudig online boeken via onderstaande links. Bij het niet komen opdagen op uw afspraak hanteren wij een No show fee van €50