Tandenknarsen (bruxisme)

Wordt u wakker met een gespannen gevoel in uw kaak? Het kan zijn dat u uw tanden knarst of kaak klemt in uw slaap! Met de Botox behandeling tegen tandenknarsen (ook bekend als bruxisme) bent u hier in een mum van tijd van af.

Bruxisme, beter bekend als tandenknarsen of kaakklemmen, ontstaat wanneer u een overactieve kaak heeft. De kaak is overactief omdat de spieren in uw kaak gespannen zijn. U kunt wakker worden met pijn in uw kaak, of misschien schopt uw partner u uit bed omdat u niet kunt stoppen met tandenknarsen. De meeste mensen die last hebben van tandenknarsen kunnen beamen dat het niet prettig is. Vooral omdat tandenknarsen en kaakklemmen onnodige risico’s voor uw gebit en kaak met zich meebrengt. Uw vullingen kunnen breken, uw tanden en kiezen kunnen eronder lijden, uw kauwspieren raken uitgeput en zelfs gapen kan pijnlijk worden. Met de House of Bratz tandenknarsen Botox behandeling komt u van deze problemen af.

Wat is tandenknarsen/ bruxisme precies?

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is wanneer iemand onbewust zijn tanden op elkaar klemt, of hij nu wakker is of slaapt. Dit kan leiden tot lichamelijke pijn en talloze gebitsproblemen. Al dit klemmen en spannen van de kaak kan ook leiden tot vreselijke hoofdpijn, pijnlijke spanning rond de oren en pijn in het gezicht. Sommige mensen hebben last van verhoogde tandgevoeligheid en anderen breken zelfs hun tanden door het tandenknarsen! Bruxisme kan uw leven moeilijker maken dan het hoeft te zijn en is voor velen een bron van ergernis. Heeft u last van tandenknarsen? Dan bent u geschikt voor de House of Bratz tandenknarsen Botox behandeling.

Waarom knars ik met mijn tanden?

Tandenknarsen kan worden veroorzaakt door verschillende variabelen. Voor sommigen kan is het stress, angst en slaapproblemen. Voor anderen is het gebruik van recreatieve drugs, alcoholgebruik of te veel cafeïne de boosdoener! De kauwspier, die gebruikt wordt bij het kauwen, wordt gespannen en overbelast. Dit kan leiden tot een brede of vierkante kaak en alle andere problemen waar we het over hebben gehad, zoals hoofdpijn en gevoelige tanden.

House of Bratz tandenknarsen Botox behandeling

Tandenknarsen kan u het leven moeilijker maken dan het hoeft te zijn. House of Bratz richt zich vooral op esthetiek, maar probeert u ook te helpen zich van binnen mooi, gelukkig en veilig te voelen. Dat kan moeilijk voor u zijn als u worstelt met tandenknarsen. Ons doel is om u te helpen af te komen van de verkramping in uw kaak. House of Bratz gebruikt hiervoor Botox, ook wel bekend als Botulinetoxine. Botox is een spierverslapper. Onze specialisten van House of Bratz injecteren de relaxator in de kauwspier, de spier die verantwoordelijk is voor het knarsen van uw tanden en het op elkaar klemmen van uw kaak. De tandenknarsen Botox behandeling zal de spanning in deze spier verlichten, waardoor deze zal stoppen met het op elkaar klemmen van uw kaak en het knarsen van uw tanden.

Tandenknarsen Botox behandelingsproces

Bij House of Bratz, beginnen we altijd met een consult. Tijdens dit consult zullen we de stappen van de behandeling met u doornemen. Dit is ook het moment waarop u beschrijft wat u wilt bereiken. Onze House of Bratz specialist bekijkt uw medische voorgeschiedenis en achtergrond, en samen met u wordt bepaald welke behandeling het beste bij u past. De specialisten van House of Bratz gebruiken hun uitgebreide kennis van esthetiek om een hoogwaardige look te creëren die perfect bij u past.

We maken foto’s van het gebied dat zal worden behandeld. Omdat we ons richten op de kauwspier, kunt u een verschil merken in de breedte van uw kaak na een House of Bratz tandenknarsen Botox behandeling. Daarna brengen we een plaatselijk verdovingsmiddel aan om het gebied te verdoven. Het gebied wordt grondig gereinigd en de House of Bratz specialist prikt de te behandelen gebieden aan. We gebruiken een dunne, gesteriliseerde naald om Botox in de huid te injecteren. Voor deze behandeling zijn meestal meerdere injecties nodig, maar het duurt niet lang. Inclusief uw consult duurt het ongeveer 10 tot 20 minuten.

Hoelang duurt het voordat u het resultaat ziet?

Uw eindresultaten zullen binnen 14 dagen zichtbaar zijn, de eerste subtiele veranderingen zult u binnen 3 tot 4 dagen zien. Na uw behandeling kunt u een licht prikkend of gevoelloos gevoel ervaren in het gebied van de injecties. Maak u geen zorgen, dit is volkomen normaal en zou binnen een dag verdwenen moeten zijn. Het kan zijn dat u kleine rode vlekjes ziet op de plaats waar u geïnjecteerd bent. Deze zijn met het oog bijna niet waarneembaar en u bent direct toonbaar na de behandeling. Het effect van de tandenknarsen Botox behandeling houdt ongeveer 3 tot 6 maanden aan, waarna u de behandeling kunt herhalen. Hoe vaker de behandeling wordt uitgevoerd, hoe langer het duurt voordat het effect van de spierverslapper is uitgewerkt. Uw spieren worden minder gespannen naarmate u meer behandelingen ondergaat.

Wat te doen na de behandeling?

Wij adviseren u om de volgende dingen niet te doen na uw tandenknarsen Botox behandeling bij House of Bratz:

  • De eerste 4 uur niet platliggen en bukken.
  • Niet roken, geen alcohol, en geen lichaamsbeweging gedurende de eerste 24 uur.
  • Blijf 2 weken uit de zon en ga niet binnen zonnen.
  • Geen sauna, spa, en hammam voor de eerste 2 weken.
  • Geen gezichtsbehandelingen, zoals laserbehandelingen of peelings, gedurende de eerste 2 weken.

House of Bratz tandenknarsen Botox behandeling feiten

Prijs voor vrouwen Nederland 275 €/ België 275 €/ Dubai 1890 €/د.إ
Prijs voor mannen Nederland € 295/ België € 295/ Dubai? د.إ
Anesthesie Niet vereist, maar beschikbaar
Duur 10 tot 20 minuten
Pijn (0-10) 3
Product Botox
Veiligheid zeer veilig
Duur van het resultaat 3 tot 6 maanden

Waar kunt u een House of Bratz kliniek vinden?

Stop met tandenknarsen met de House of Bratz tandenknarsen Botox behandeling. We zijn meer dan blij om u te helpen! We verwelkomen u graag in een van onze vele klinieken over de hele wereld. In Nederland kunt u ons vinden in Amsterdam en Rotterdam. Onze kliniek in België, kunt u vinden in Antwerpen. In Dubai, kunt u onze kliniek vinden in het fantastische Five Palm Jumeirah Hotel.

The House of Bratz tandenknarsen Botox behandeling is het antwoord op uw probleem.

Boek uw afspraak online of bel. Onze House of Bratz specialisten helpen u graag!

Scroll naar boven
Maak een afspraak

Onderstaande afspraken kunnen alleen telefonisch aangevraagd worden van maandag t/m vrijdag 09:00 – 12:30 en van 13:00 – 16:00

Alle Overige behandelingen, inclusief pakketten, kunt u snel en eenvoudig online boeken via onderstaande links. Bij het niet komen opdagen op uw afspraak hanteren wij een No show fee van €50